Informasjon til foreldre/foresatte

I sesongen 2022/2023 stiller Kyrksæterøra IL med fem lag i seriespill; G10, J12, J13 og G14 og Kvinner senior. J13 er et samarbeidslag med Aure IL og går under navnet Aure/Kyrksæterøra. I tillegg har vi også ei avdeling med barnehåndball, alder 6-9 år, men disse spiller ikke serie. Når nye spillere kommer inn i klubben, registrerer vi disse i Spond slik at vi har kontaktinformasjon til spiller og foreldre. Her kommer alt av informasjon til spillere og oversikter over arrangement som treninger og kamper.
I håndballen, slik som andre idretter, er mye av suksessen basert på et godt støtteapparat, flott dugnadsånd og at de voksne stiller opp for de ivrige spillerne. For å klargjøre dette, ønsker vi å informere litt til spillernes foreldre/foresatte her:


BORTEKAMPER: Det trengs mat på slike dager, og vi ber om at spillerne har med seg en god matpakke hjemmefra, samt ei drikkeflaske med vann og gjerne frukt. Ta gjerne med ei brødskive mer enn man tror trengs, for det brukes mye energi! Det er også kiosksalg i de fleste haller, men der er utvalget ikke alltid det sunneste, så en god matpakke er alltid best. Vi fraråder alltid barna inntak av godteri og kaker før kamp.

TRENINGSTIDER: Gjør deg kjent med ditt barns treningstider og møt gjerne opp i hallen for å se på! Alt av treninger sendes ut i appen Spond hvor foreldre/foresatte har full oversikt over treningstidene. I Spond skal det alltid varsles om spilleren kommer på trening eller ikke. Dette for å gjøre jobben enklere til våre trenere som skal planlegge treningsøktene.

HJEMMEKAMPER: Gjør deg også kjent med ditt barns hjemmekamper og møt opp i hallen for å løfte hjemmelaget frem. Det betyr utrolig mye for alle spillerne å ha en stor heiagjeng på tribunen og det er veldig gøy å se på! Terminlistene ligger i appene Spond og MinHåndball! Anbefaler at dere laster ned Min Håndball og følg laget ditt.

DUGNADER: Inntektsbringende aktiviteter som dugnad er nødvendig for klubben. Klubben planlegger to store dugnader pr sesong og det er panteinnsamling og salgsdugnad på toalett- og tørkepapir. Det ligger litt informasjon om det under Aktiviteter i menyen øverst i vinduet. Dugnadene bidrar til at vi kan ha en klubb fri for treningsavgift.

TRANSPORT TIL BORTEKAMPER: Det blir hvert år diskutert kjørelister ved bortekamper, noe som er opp til hvert enkelt lag. Dette tas opp på første foreldremøte ved oppstart av sesongen, hvor foreldre og trenere blir enige om hva de gjør.

KIOSK OG SEKRETARIAT: På alle hjemmekamper trengs det hjelp til kiosk og sekretariat, og vi kommer til å sette opp alle foreldre på liste til å hjelpe til med dette. Vi prøver å få på plass noen faste "team" som har sekretariatet, så dersom det er av interesse å være med her er det bare å melde seg på ved sesongstart. Det er utarbeidet instrukser for dette arbeidet slik at en vet hva som forventes. I kiosken serveres det litt godt, mineralvann, kaffe samt vaffel/skuffkake (evt annen bakst) All bytting av slike vakter gjøres innbyrdes, men den som står som hovedansvarlig MÅ få beskjed, da det skal sendes ut påminnelser til de som bidrar. 

FORELDREMØTER: Det vil bli kalt inn til foreldremøter lagvis, og vi håper dere møter opp på disse! Vi har to foreldremøter pr sesong, ett ved oppstart av sesongen og ett halvveis i sesongen. Vi ser at et godt og inkluderende foreldremiljø har stor positiv påvirkning på spillerne og laget.

LAGLEDER: Det trengs alltid en lagleder og hjelp på sidelinja til alle lag. Dette er for å avhjelpe trenere litt og være en støtte for dem på det ikke-sportslige. Eksempel her kan å ha ansvar for at drakter blir levert ut før sesong, drikkeflaskene til laget er med på kamp eller at den er et mellomledd mellom trener og styret på det praktiske. Det er forskjellige behov for hvert lag. Dersom noen synes dette høres interessant ut, blir vi svært takknemlige.

Ta gjerne kontakt om dere er usikre på noe og FØRST OG FREMST SKAL VI ALLE HA DET GØY!!


Mvh Styret i Kyrksæterøra IL Håndball